Ves al contingut principal

DATES ESDEVENIMENTS CURIOSOS GENER

Un mes més, continuem amb el calendari d’esdeveniments curiosos de la Pobla Llarga. Sabies que...

  • El 10 de gener de 1919, es va celebrar la constitució del “Centro Instructivo Republicano la Democracia”, al carrer nou 79. Aquesta associació, president de la qual era Pascual Amat Pavia, va fer entrega dels estatuts el 31 de desembre de 1918 i va ser dissolta per ofici d’alcaldia en 24 de gener de 1920.
  • L’11 de gener de 1905, al periòdic las Provincias apareix la notícia que a la Pobla Llarga es busca un mestre per a una escola privada, les instàncies s’havien de dirigir al secretari de l’Ajuntament Luis Pont. El 31/10/1907 ja apareixia als llibres d’actes de plens municipals, el nom del col·legi era “Sant Pedro” i el nou professor Amadeo Martínez. El col·legi estava ubicat en la casa de Julieta, on abans es venien les revistes. Més tard, el 31/03/1910 l'Ajuntament acordà suprimir les subvencions que rebia el col·legi de San Pedro.
  • El 28 de gener de 1984, el ple municipal va aprovar el reglament de la Residència Dr. José Matias Aragón. 
  • El 24 de gener de 1920, com ja hem esmentat abans, es dissol l’associació “Centro Instructivo Republicano La Democracia”. 

Si disposes d’informació que puga resultar interessant per a aquest blog, no ho dubtes i posat en contacte amb nosaltres!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

FESTES MAJORS I DE MOROS I CRISITANS LA POBLA LLARGA 2017

El mes de octubre va a arribar i amb ell, les Festes Majors i de Moros i Cristians de la Pobla Llarga, aquest any més especial encara pel 700 aniversari de la fundació de la població.  Aquestes en concret, han sigut unes festes variades, on les comparses de Moros i Cristians han sigut les protagonistes dels nostres carrers, però intentat que tots els poblatans i pobletanes sentiren el mateix esperit festiu.  El dia del Major (29/09/2017) es prepararen diverses activitats pensades en els majors de la Pobla Llarga i donarem reconeixent públic a aquells membres  del Centre de Jubilats que més anys estan associats i que al mateix temps, són els membres de major edat. Així mateix, han hagut diverses actuacions pensades en els més menuts:  el 30 de setembre es va realitzar el Mini-Escarabat Festival amb l’actuació de RAMONETS, tots els xiquets i xiquetes tenien que anar disfressats de rockers.  L’11 d’octubre realitzarem la III Edició “Petit Chef” de la mà de Mario Padial de la Dama Dolça i e…

ESCARABAT CICLISTA O ESCARABAT POBLATÀ?

És curiós con de vegades un mateix nom pot fer referència a diverses coses. Com l’escarabat, que a banda de ser un animal, és el mal nom de tots els poblatants com ja sabeu tots per que, però per refrescar-vos la memòria... fa uns anys, on està l’actual gasolinera hi havia una hermita, per tant la processó tenia que passar pel carrer vall per a arribar a ella. En tots el pobles, les processons tenien circuit circular, però a la Pobla Llarga únicament hi havia un carrer per a arribar a l’hermita, per tant, una vegada allí els poblatans pegaven mitja volta i tornaven pel carrer vall cap a l’església. Com que no es podia fer el recorregut de forma circular, de cara als forasters donava la sensació que anaven cap arrere, i com que els escarabats caminen així, d’aquesta tradició és d’on prové el nostre mal nom.

En canvi, un escarabat en ciclisme és el terme amb el que coneguem als ciclistes colombians. Aquest mal nom va sorgir en 1952 amb la creació de la Volta Ciclista de Colombia, popular…

LA SERRATELLA

Situació: La Serratella és una xicoteta formació muntanyenca que comparteixen els termes municipals de La Pobla Llarga i Carcaixent. Es situa a l'extrem de llevant del terme de La Pobla Llarga, a uns 1.000 metres de l'Estació, i al Sud del terme de Carcaixent, a un 2.500 metres de l'inici del seu nucli urbà.
Geologia: La serratella és un ramal solitari del Massís del Realenc (del qual es troba separat per un corredor d'uns 900 metres d'amplària), formació situada al llevant de la Serratella i que abasta els termes de Carcaixent, La Barraca d'Aigües Vives, Simat de la Valldigna, Barxeta, Rafelguaraf i la finca del Pinar dels Frares o del Realenc, d'on pren el seu nom. Geologicament aquesta formació va sorgir durant el Cretaci Superior, el període més modern de l'Era Secundària, ara fa d'això entre 105 i 75 milions d'anys, i està composada quasi exclusivament per roques calcàries, encara que també podem trobar calcita, la responsable de la formació…