Passa al contingut principal

EXPOSICIÓ REME COPOVÍ I CANALS

Han passat 20 anys des de que Reme va exposar per primera vegada al seu poble, aquesta és la segona vegada que exposa a la Pobla Llarga.
Reme Copoví i Canals naix a La Pobla Llarga un 25 de maig de 1970. Des de ben menuda va mostrar interès per l’art de la pintura i el dibuix, però és en l’adolescència quan més es va accentuar.
Després de finalitzar el batxillerat, inicia els seus estudis a la Facultat de Belles Arts, Sant Carles en La Universitat Politècnica de València. Els primers anys de carrera experimenta amb diferents vessants de les arts com la pintura, l’escultura, el gravat, la restauració d’obres d’art... però va trobar amb el dibuix la millor forma d’expressar la seu realitat.
A través de la seua obra, ens podem endinsar en el seu món dels somnis fent un ús molt personal dels diferents elements plàstics com la línia, el color, la textura...utilitzant aquests elements en una tècnica mixta, gravats, pastissos,   ens produeixen sensacions de serenitat.
L’estudi del cos és sensual, sinuós i amb experimentació de materials nous com el barnís i la tinta que aporten calidesa als cosos.

Al llarg d’aquets anys universitaris realitza diverses exposicions col·lectives junt als seus companys:
1992 Exposició “ DESCARTE” Sala exposicions Torrent
- 1993 Círculo de Bellas Artes València.
- 1993 Exposició en la Galeria Velázquez de València.
- 1994 Exposició de Monotipos, Sala D’exposicions de la Universitat Politècnica de València.
- 1995 Exposició sobre dissenys d’envasos en la Sala de Juntes de la Facultat de Belles Arts.

En 1994 és seleccionada per a participar en el Concurs Internacional de Disseny Industrial i Innovació Tecnològica de Ceràmica ,organitzada  per CEVISAMA on s’exposa el seu treball en la Fira de Mostres de València.
En 1996 és seleccionada per La Diputació de València, SARC, per a formar part de la “ I Campanya de Difusió de Les Arts Plàstiques”.
En 1996 presenta l’exposició “Essències” a la Casa de Cultura de La Pobla Llarga.
En aquest mateix any entra a formar part de l’Associació Cultural Nous Creadors de Xàtiva . En aquest període de temps realitza les següents exposicions:
1997 presenten en La Casa Cultura de Xàtiva el projecte CREART, que posteriorment seran seleccionats per a la II Campanya de Difusió de les Arts Plàstiques, per la Diputació de València, SARC.
- Març 1997 Exposició col·lectiva Nous Creadors ESPAI TANCAT TEMPS OBERT en la Casa de Cultura de Canals.
- Octubre de 1997 Exposició individual en la sala exposicions Casa Cultura de Xàtiva.
- En 2015 participa en l’exposició La veu de les imatges, imatges i textos I DONES, en el IES Dr. Lluis Simarro, de Xàtiva.

En 1997 inicia la seua carrera docent com a professora de dibuix a diferents centres de Tarragona fins al 2004. Durant aquest temps compagina el treball de docència amb  el de restauradora, col·laborant amb la seua amiga Gemma Pons Daunesse en la restauració del mural d’Estruch, i de la Creu Gòtica en La Pobla Llarga . 
A partir d’aquest any passa a exercir la seua docència a Alacant. Al 2007 guanya la seua oposició obtenint la seua plaça de funcionaria en la Conselleria d’Educació. Actualment i des de fa tres anys treballa a l’IES Fray Ignacio Barrachina d’Ibi.
Per tot açò resulta un orgull per a nosaltres rebre l’exposició de la nostra veïna, que s’inaugura el proper divendres 6 d’octubre, a les 19.30h, a la Casa de la Cultura de la Pobla Llarga, i estarà disponible fins el 20 d’octubre, amb l’horari:
De dilluns a divendres: 10.00h-13.00h i 17.00h-20.00h.
Dissabtes: 11.00h-13.30h i 18.00h-20.00h.
Diumenge: 11.00h-13.30h.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LOURDES BOÏGUES I CHORRO

Lourdes és una escriptora nascuda a Simat de la Valldigna (La Safor) el 1968. El seu gènere és fonamentalment la literatura infantil i juvenil i és llicenciada en Dret per la Universitat de València. Al llarg de la seua trajectòria ha rebut diversos premis i reconeixements com: -          - 2006. Premi Carmesina de narrativa infantil per “La taverna del Bandoler”. -          - 2007. Premi Enric Valor de narrativa juvenil per “El secret de Caterina Cremec”. -          - 2008. Premi Vicent Silvestre, per “La mascota que no existia”. -          - 2009. Premi Benvingut Oliver, per “El desenllaç”. -          - 2014. Ciutat Badalona de Narrativa i Narrativa Juvenil. El dia 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, Lourdes Boïgues ens farà la presentació del seu llibre “Fills de la Fam”, a les 19.30h, a la Biblioteca de la Pobla Llarga. Fills de la fam, és una novel·la històrica ambientada al Racó de la Pedrera, , un fictici indret de la contrada valenciana de la Valldigna on la postguerra també…

ELS SENYORS I EL SENYORIU DE LA POBLA LLARGA

En l’edat Mitjana i en l’Edat Moderna el senyoriu s’imposà com a unitat bàsica d’organització al regne de València. El senyoriu era cedit pel rei a un noble, com a recompensa pels serveis prestats, o bé per amistat, com és el cas de Pere d’Esplugues. Al rebre el senyoriu, el noble es convertia en vassall del rei i, a la vegada, era senyor amb jurisdicció quasi plena sobre els seus propis vassalls que li juraven fidelitat conforme als furs i privilegis del Regne de València. La Pobla fou un senyoriu durant uns 520 anys, des de que es va fundar el 1317 fins 1837 en que els senyorius desaparegueren per llei. Senyors de la Pobla Llarga documentats: -          -Pere d’Espluges, el fundador. -          -Jaume d’Esplugues, nebot de Pere d’Esplugues. -          -Bernat d’Esplugues, el Donzell, fill de Jaume d’Esplugues. -          -Francesc d’Esplugues, l’Antic, fill de Bernat d’Esplugues. -          -Pere d’Esplugues, net de Francesc d’Esplugues. -          -Damiata Ferrer i Guillem Ramon d’Esplugu…

EL SENYORIU DE XIMÉN PÉREZ D’ESPLUGUES

Ximén Pérez Dionís d’Esplugues nasqué cap al 1587 o 1588. Era fill natural de Gaspar Andreu d’Esplugues i de la donzella Tola Aloya, criada de la casa de Gaspar Andreu que segons testimonis, fou forçada i violada pel senyor.
Ximén Pérez va ser legitimat, sent menor d’edat. La seua legitimació tingué lloc el 12 de febrer de 1604 a les corts generals davant del braç militar, que estigué tres dies deliberant sobre l’assumpte. Ximén es va casar amb Violant de Vilanova, la qual va exercir de procuradriu seua, no obstant, aquest matrimoni no va tindre fills.
A principis del 1611, quan el seu germà i senyor de la Pobla, Francesc Joan d’Esplugues estava ja molt malalt, les intrigues per fer-se amb el senyoriu de la Pobla, feia temps que havien començat. Ximén Pérez es trobava lluitant a Flandes quan el 22 de març, l’auditor del Reial Consell, Geroni Lleó, rebutjà la seua possible elecció sabedor de l’existència d’altres dos pretendents. Es tractava de Simeón Alegre i Miquel de Vich. Tant un c…