Passa al contingut principal

EXPOSICIÓ REME COPOVÍ I CANALS

Han passat 20 anys des de que Reme va exposar per primera vegada al seu poble, aquesta és la segona vegada que exposa a la Pobla Llarga.
Reme Copoví i Canals naix a La Pobla Llarga un 25 de maig de 1970. Des de ben menuda va mostrar interès per l’art de la pintura i el dibuix, però és en l’adolescència quan més es va accentuar.
Després de finalitzar el batxillerat, inicia els seus estudis a la Facultat de Belles Arts, Sant Carles en La Universitat Politècnica de València. Els primers anys de carrera experimenta amb diferents vessants de les arts com la pintura, l’escultura, el gravat, la restauració d’obres d’art... però va trobar amb el dibuix la millor forma d’expressar la seu realitat.
A través de la seua obra, ens podem endinsar en el seu món dels somnis fent un ús molt personal dels diferents elements plàstics com la línia, el color, la textura...utilitzant aquests elements en una tècnica mixta, gravats, pastissos,   ens produeixen sensacions de serenitat.
L’estudi del cos és sensual, sinuós i amb experimentació de materials nous com el barnís i la tinta que aporten calidesa als cosos.

Al llarg d’aquets anys universitaris realitza diverses exposicions col·lectives junt als seus companys:
1992 Exposició “ DESCARTE” Sala exposicions Torrent
- 1993 Círculo de Bellas Artes València.
- 1993 Exposició en la Galeria Velázquez de València.
- 1994 Exposició de Monotipos, Sala D’exposicions de la Universitat Politècnica de València.
- 1995 Exposició sobre dissenys d’envasos en la Sala de Juntes de la Facultat de Belles Arts.

En 1994 és seleccionada per a participar en el Concurs Internacional de Disseny Industrial i Innovació Tecnològica de Ceràmica ,organitzada  per CEVISAMA on s’exposa el seu treball en la Fira de Mostres de València.
En 1996 és seleccionada per La Diputació de València, SARC, per a formar part de la “ I Campanya de Difusió de Les Arts Plàstiques”.
En 1996 presenta l’exposició “Essències” a la Casa de Cultura de La Pobla Llarga.
En aquest mateix any entra a formar part de l’Associació Cultural Nous Creadors de Xàtiva . En aquest període de temps realitza les següents exposicions:
1997 presenten en La Casa Cultura de Xàtiva el projecte CREART, que posteriorment seran seleccionats per a la II Campanya de Difusió de les Arts Plàstiques, per la Diputació de València, SARC.
- Març 1997 Exposició col·lectiva Nous Creadors ESPAI TANCAT TEMPS OBERT en la Casa de Cultura de Canals.
- Octubre de 1997 Exposició individual en la sala exposicions Casa Cultura de Xàtiva.
- En 2015 participa en l’exposició La veu de les imatges, imatges i textos I DONES, en el IES Dr. Lluis Simarro, de Xàtiva.

En 1997 inicia la seua carrera docent com a professora de dibuix a diferents centres de Tarragona fins al 2004. Durant aquest temps compagina el treball de docència amb  el de restauradora, col·laborant amb la seua amiga Gemma Pons Daunesse en la restauració del mural d’Estruch, i de la Creu Gòtica en La Pobla Llarga . 
A partir d’aquest any passa a exercir la seua docència a Alacant. Al 2007 guanya la seua oposició obtenint la seua plaça de funcionaria en la Conselleria d’Educació. Actualment i des de fa tres anys treballa a l’IES Fray Ignacio Barrachina d’Ibi.
Per tot açò resulta un orgull per a nosaltres rebre l’exposició de la nostra veïna, que s’inaugura el proper divendres 6 d’octubre, a les 19.30h, a la Casa de la Cultura de la Pobla Llarga, i estarà disponible fins el 20 d’octubre, amb l’horari:
De dilluns a divendres: 10.00h-13.00h i 17.00h-20.00h.
Dissabtes: 11.00h-13.30h i 18.00h-20.00h.
Diumenge: 11.00h-13.30h.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL FERROCARRIL A LA POBLA LLARGA:

Com tots sabeu, a partir del 30 de novembre realitzarem a la Pobla Llarga una exposició de maquetes de tren, i per posar-nos en context, durant els propers dies introduirem una sèrie d’entrades al blog per a ser conscients de la revolució que va suposar per a la nostra població l’arribada del ferrocarril. A partir de la inauguració del primer ferrocarril del món, en 1825, tant a Espanya com a altres països es feren nombroses projectes dels quals nomes uns quants arribaren a dur-se a terme. Un d’aquests, seria presentat per l’anglès Wole per a construir un ferrocarril entre Madrid i València; la concessió de la línia s’atorgà el 12 de juliol de 1845, però la societat durà poc i es va dissoldre al poc de temps. S’hagué d’esperar als anys 1850-1851 perquè José Campo, director de la societat Valenciana de Foment, comprara a Próspero Walney la concessió de l tram de ferrocarril del Grau de València a Xàtiva, tram que més endavant seria l’eix central de la Societat de Ferrocarrils d’Almansa, …

EL CASC URBÀ A LA POBLA LLARGA:

Situació i extensió: El casc urbà està situat està entre els 39º 15” de latitud nord i els 3º 7” de longitud est del meridià de Madrid, segons antiga mesurament dels anys 50; o longitud 0º 28’ 37” oest del meridià de Greenwich i latitud 39º 5’ 10” nord, segons mesuraments actuals. L’altitud mesurada on es creuen els paral·lels 39º 5’ 10” de latitud nord i 3º 12’ 45” del meridià de Madrid és de 29 metres sobre el nivell de la Mediterrània a Alacant.. Es troba assentat en direcció est-oest, carretera de l’estació a Castelló de la Ribera (carretera de Sumacàrcer) i nord-sud, carretera de Silla a Xàtiva, antiga 3320 i actual CV-41, i a l’oest del barranc de Barxeta. Un altre eix important del casc urbà és el format pels carrers Nou i Muntanya. La Pobla es troba a una distància de 45 quilòmetres al sud de València. Evolució del casc urbà: L’eix principal de la Pobla sempre ha estat el carrer Major, on es construïren les primeres cases i després el carrer Nou. A finals del XVIII, el casc urbà segu…

EL LLARG I COSTOS CAMÍ PER ACONSEGUIR L’ESTACIÓ DE LA POBLA:

El 20 de desembre de 1854 fou el gran dia de la inauguració i benedicció oficial del ferrocarril del Grau de València a Xàtiva. Aquest primer viatge fou conduit per Federico Cardenal i la màquina que encapçalava el tren portava el nom de la Setabense. Tot quedà perfecte i el viatge fou un èxit, però els poblatans no participaren d’aquesta alegria. Els trens tenien parades a Alzira, Carcaixent, Manuel i Xàtiva, però passaven la Pobla de llarg, ja que no tenia estació. Començava així una llarga lluita per aconseguir l’estació. Després d’un any de peticions veïnals, seria la pressió dels comerciants i els propietaris del terme la que donaria impuls al projecte. Uns i altres convocaren Junta General i en 1856 es reuniren per discutir i per tractar sobre la construcció d’una estació de ferrocarril a la Pobla.
En aquesta junta es nomenà una comissió per a tractar del tema amb el director gerent de la societat del ferrocarril i obtenir així el corresponent permís per a la tan desitjada estac…