Passa al contingut principal

EXPOSICIÓ BARRACHINA I BARRACHINA

Fins a aquest divendres 7 de juliol, tenim disponible a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura Enric Valor de la Pobla Llarga l'exposició de pintura i escultura Barrachina i Barrachina (José Barrachina Serrano i Maria Barrachina Fuentevilla). L'horari és el següent:

- Matins: de 10.00h a 13.00h.
- Vesprades: de 17.00h a 20.00h.

A continuació, farem una breu biografia dels artistes que han fet possible aquesta exposició:

José Barrachina Serrano:
Va néixer el 1947 a la Pobla Llarga i va finalitzar els estudis a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles de València.
Des de 1974 a 1992 va ser professor agregat de dibuix a l'Institut d'Educació Secundària "José Ballester Gozalvo" de València. Des de la seva jubilació com a professor, alterna la pintura amb l'escultura.
En el curs 2008/2009 realitzà estudis de talla en pedra i modelatge en la Facultad de Belles Arts de S. Carles de València.
Entre 2012 i 2017 segueix ampliant estudis de talla en pedra i fusta, i tècniques de reproducció escultòrica a la Facultat de Belles Arts de S. Carles de València.
El seu espèrit inquiet i creatiu el porta aquests últims anys a investigar i fer incursions en escultura en ferro, i en ocasions combinar aquest amb pedra i fusta.

Maria Barrachina Fuentevilla:
Sota el nom artístic de MERYPINTA es camufla Mara Barrachina Fuentevilla, nascuda fa 39 anys a Torrelavega, Cantàbria.
La temàtica i llenguatge que utilitza MERYPINTA es compon de metàfores visuals en les que introdueix animals per plasmar una sèrie de conceptes. Aquest camí anava definit molt abans de començar els seus estudis en Belles Arts. El contacte íntim adquirit durant anys de professió veterinària és suficient per crear una línia de treball molt específica i concreta.
En molts aspectes aquestes vivències han nodrit part de les seues peces en les que aporta la seva pr`popia forma d'entendre la vida, el pas del temps, el cos, les malalties, absències i forts llaços d'unió entre persones i animals. Els seus animals, utilitzats com a símbols, representen sentiment i pensaments evocats, conformant d'aquesta manera el seu llenguatge.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LOURDES BOÏGUES I CHORRO

Lourdes és una escriptora nascuda a Simat de la Valldigna (La Safor) el 1968. El seu gènere és fonamentalment la literatura infantil i juvenil i és llicenciada en Dret per la Universitat de València. Al llarg de la seua trajectòria ha rebut diversos premis i reconeixements com: -          - 2006. Premi Carmesina de narrativa infantil per “La taverna del Bandoler”. -          - 2007. Premi Enric Valor de narrativa juvenil per “El secret de Caterina Cremec”. -          - 2008. Premi Vicent Silvestre, per “La mascota que no existia”. -          - 2009. Premi Benvingut Oliver, per “El desenllaç”. -          - 2014. Ciutat Badalona de Narrativa i Narrativa Juvenil. El dia 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, Lourdes Boïgues ens farà la presentació del seu llibre “Fills de la Fam”, a les 19.30h, a la Biblioteca de la Pobla Llarga. Fills de la fam, és una novel·la històrica ambientada al Racó de la Pedrera, , un fictici indret de la contrada valenciana de la Valldigna on la postguerra també…

ELS SENYORS I EL SENYORIU DE LA POBLA LLARGA

En l’edat Mitjana i en l’Edat Moderna el senyoriu s’imposà com a unitat bàsica d’organització al regne de València. El senyoriu era cedit pel rei a un noble, com a recompensa pels serveis prestats, o bé per amistat, com és el cas de Pere d’Esplugues. Al rebre el senyoriu, el noble es convertia en vassall del rei i, a la vegada, era senyor amb jurisdicció quasi plena sobre els seus propis vassalls que li juraven fidelitat conforme als furs i privilegis del Regne de València. La Pobla fou un senyoriu durant uns 520 anys, des de que es va fundar el 1317 fins 1837 en que els senyorius desaparegueren per llei. Senyors de la Pobla Llarga documentats: -          -Pere d’Espluges, el fundador. -          -Jaume d’Esplugues, nebot de Pere d’Esplugues. -          -Bernat d’Esplugues, el Donzell, fill de Jaume d’Esplugues. -          -Francesc d’Esplugues, l’Antic, fill de Bernat d’Esplugues. -          -Pere d’Esplugues, net de Francesc d’Esplugues. -          -Damiata Ferrer i Guillem Ramon d’Esplugu…

EL SENYORIU DE XIMÉN PÉREZ D’ESPLUGUES

Ximén Pérez Dionís d’Esplugues nasqué cap al 1587 o 1588. Era fill natural de Gaspar Andreu d’Esplugues i de la donzella Tola Aloya, criada de la casa de Gaspar Andreu que segons testimonis, fou forçada i violada pel senyor.
Ximén Pérez va ser legitimat, sent menor d’edat. La seua legitimació tingué lloc el 12 de febrer de 1604 a les corts generals davant del braç militar, que estigué tres dies deliberant sobre l’assumpte. Ximén es va casar amb Violant de Vilanova, la qual va exercir de procuradriu seua, no obstant, aquest matrimoni no va tindre fills.
A principis del 1611, quan el seu germà i senyor de la Pobla, Francesc Joan d’Esplugues estava ja molt malalt, les intrigues per fer-se amb el senyoriu de la Pobla, feia temps que havien començat. Ximén Pérez es trobava lluitant a Flandes quan el 22 de març, l’auditor del Reial Consell, Geroni Lleó, rebutjà la seua possible elecció sabedor de l’existència d’altres dos pretendents. Es tractava de Simeón Alegre i Miquel de Vich. Tant un c…