Com ja tots sabeu, en 1317, naix la Pobla d'Esplugues, fet que em de situar dins del procés e colonització cristiana. El document de concessió es va firmar un 6 de desembre de 1317, i quan en 1337 Pere d'Esplugues fa el seu testament, el poble encara no estava acabat, per això deixà diners per a seguir edificant.
Podem imaginar-nos la vida quotidiana d'aqueslles prineres famílies poblatanes. Com totes les comunitats camperoles, el treball de la terra, un poc de ramaderia, la pesca en barrancs i sèquies i la cria d'animals domèstics eren la base econòmica. La susbsistència es complementava amb relacions comercials amb els pobles dels voltants, facilitada amb la calçada romana, ara anomenada "Camí Major d'Algecira a Xàtiva".
Poc a poc, la Pobla edificada va ser tan llarga que provocà el canvi de nom primitiu. El 1325, el bisbe de València determinà la creació de la parròquia de la Pobla. Així consta en un document de l'Arxiu de la Catedral de València. Amb la creació de la nova parròquia es va constuir un temple. Aquell temple era el centre de la vida religiosa i social de la nova comunitat de cristians i cristianes de la Pobla d'Esplugues.
Cal afegir que la Pobla es va convertir en un lloc de trànsit de mercaderies i de persones que viatjaven de València a Castella, que aportaven beneficis econòmins pels serveis que el poble oferia.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada