Ves al contingut principal

ESTRELLA JOVER CANET

Estrella Jover Canet: Pintora i artista. Una dona avançada en el seu temps. Exposició restrospectiva del seu camí per la pintura.

Estrella Jover Canet, es una veïna de la Pobla Llarga que va nàixer el 21 de desembre de 1938, durant la Guerra Civil. És pintora, mestressa de casa, modista, cantant, actriu, esportista (campiona nacional de vòlei), entrenadora i mare 5 fills, una vida intensa per a una dona que va nàixer i viure en un temps difícil, sobretot per a les dones, per això, en aquesta setmana de celebració de la dona a la Pobla Llarga, l'Ajuntament i més concretament la Regidoria de Cultura, han volgut donar-li el reconeixement a tots aquestos anys d'eforços.

En paraules d'Estrella: "He fet el que volgut per que mon pare em va criar en llibertat i respecte, m'ho he passat molt be en esta vida i encara em queden coses per fer..." i aquesta vitalitat i forma de pensar és la que volem transmetre a totes les dones.

Dedicar-se a explorar els camins de la pintura, fer teatre i cantar sent mare, sols es podia fer si tenies uns pares que t'animaren i et comprengueren, una parella que et fera costa en les teues il·lusions per explorar i aventurar-se en camins que no eren, en aquells moments, els que figuraven habitualment en la vida d'una dona.

Ella es una de les millors representants de com, en una època on les dones no tenien les coses massa fàcils, amb persevarança tots arribem a complir els nostres somnis i objectius.

Vos animem a acudir a aquesta exposició, que gaudiu de la pintura de la nostra veïna i a participar en els actes que s'estan organitzant per commemorar aquest 700 aniversari.

HORARI EXPOSICIÓ

DEL 5 AL 17 DE MARÇ:
De Dilluns a Divendres: de 10.00h fins a 13.30h i de 17.00 a 20.00.
Dissabte: de 11.00 fins a 13.30h i de 18.00 a 20.00h.
Diumenge: de 11.00h fins a 13.30h.

Remarcar que l'horari de cap de setmana sols estarà disponible el proper cap se setmana (10, 11 i 12 de març). Per a centres escolars concertar visita a la Biblioteca Municipal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

FESTES MAJORS I DE MOROS I CRISITANS LA POBLA LLARGA 2017

El mes de octubre va a arribar i amb ell, les Festes Majors i de Moros i Cristians de la Pobla Llarga, aquest any més especial encara pel 700 aniversari de la fundació de la població.  Aquestes en concret, han sigut unes festes variades, on les comparses de Moros i Cristians han sigut les protagonistes dels nostres carrers, però intentat que tots els poblatans i pobletanes sentiren el mateix esperit festiu.  El dia del Major (29/09/2017) es prepararen diverses activitats pensades en els majors de la Pobla Llarga i donarem reconeixent públic a aquells membres  del Centre de Jubilats que més anys estan associats i que al mateix temps, són els membres de major edat. Així mateix, han hagut diverses actuacions pensades en els més menuts:  el 30 de setembre es va realitzar el Mini-Escarabat Festival amb l’actuació de RAMONETS, tots els xiquets i xiquetes tenien que anar disfressats de rockers.  L’11 d’octubre realitzarem la III Edició “Petit Chef” de la mà de Mario Padial de la Dama Dolça i e…

ESCARABAT CICLISTA O ESCARABAT POBLATÀ?

És curiós con de vegades un mateix nom pot fer referència a diverses coses. Com l’escarabat, que a banda de ser un animal, és el mal nom de tots els poblatants com ja sabeu tots per que, però per refrescar-vos la memòria... fa uns anys, on està l’actual gasolinera hi havia una hermita, per tant la processó tenia que passar pel carrer vall per a arribar a ella. En tots el pobles, les processons tenien circuit circular, però a la Pobla Llarga únicament hi havia un carrer per a arribar a l’hermita, per tant, una vegada allí els poblatans pegaven mitja volta i tornaven pel carrer vall cap a l’església. Com que no es podia fer el recorregut de forma circular, de cara als forasters donava la sensació que anaven cap arrere, i com que els escarabats caminen així, d’aquesta tradició és d’on prové el nostre mal nom.

En canvi, un escarabat en ciclisme és el terme amb el que coneguem als ciclistes colombians. Aquest mal nom va sorgir en 1952 amb la creació de la Volta Ciclista de Colombia, popular…

LA SERRATELLA

Situació: La Serratella és una xicoteta formació muntanyenca que comparteixen els termes municipals de La Pobla Llarga i Carcaixent. Es situa a l'extrem de llevant del terme de La Pobla Llarga, a uns 1.000 metres de l'Estació, i al Sud del terme de Carcaixent, a un 2.500 metres de l'inici del seu nucli urbà.
Geologia: La serratella és un ramal solitari del Massís del Realenc (del qual es troba separat per un corredor d'uns 900 metres d'amplària), formació situada al llevant de la Serratella i que abasta els termes de Carcaixent, La Barraca d'Aigües Vives, Simat de la Valldigna, Barxeta, Rafelguaraf i la finca del Pinar dels Frares o del Realenc, d'on pren el seu nom. Geologicament aquesta formació va sorgir durant el Cretaci Superior, el període més modern de l'Era Secundària, ara fa d'això entre 105 i 75 milions d'anys, i està composada quasi exclusivament per roques calcàries, encara que també podem trobar calcita, la responsable de la formació…