Ves al contingut principal

ESTRELLA JOVER CANET

Estrella Jover Canet: Pintora i artista. Una dona avançada en el seu temps. Exposició restrospectiva del seu camí per la pintura.

Estrella Jover Canet, es una veïna de la Pobla Llarga que va nàixer el 21 de desembre de 1938, durant la Guerra Civil. És pintora, mestressa de casa, modista, cantant, actriu, esportista (campiona nacional de vòlei), entrenadora i mare 5 fills, una vida intensa per a una dona que va nàixer i viure en un temps difícil, sobretot per a les dones, per això, en aquesta setmana de celebració de la dona a la Pobla Llarga, l'Ajuntament i més concretament la Regidoria de Cultura, han volgut donar-li el reconeixement a tots aquestos anys d'eforços.

En paraules d'Estrella: "He fet el que volgut per que mon pare em va criar en llibertat i respecte, m'ho he passat molt be en esta vida i encara em queden coses per fer..." i aquesta vitalitat i forma de pensar és la que volem transmetre a totes les dones.

Dedicar-se a explorar els camins de la pintura, fer teatre i cantar sent mare, sols es podia fer si tenies uns pares que t'animaren i et comprengueren, una parella que et fera costa en les teues il·lusions per explorar i aventurar-se en camins que no eren, en aquells moments, els que figuraven habitualment en la vida d'una dona.

Ella es una de les millors representants de com, en una època on les dones no tenien les coses massa fàcils, amb persevarança tots arribem a complir els nostres somnis i objectius.

Vos animem a acudir a aquesta exposició, que gaudiu de la pintura de la nostra veïna i a participar en els actes que s'estan organitzant per commemorar aquest 700 aniversari.

HORARI EXPOSICIÓ

DEL 5 AL 17 DE MARÇ:
De Dilluns a Divendres: de 10.00h fins a 13.30h i de 17.00 a 20.00.
Dissabte: de 11.00 fins a 13.30h i de 18.00 a 20.00h.
Diumenge: de 11.00h fins a 13.30h.

Remarcar que l'horari de cap de setmana sols estarà disponible el proper cap se setmana (10, 11 i 12 de març). Per a centres escolars concertar visita a la Biblioteca Municipal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

FESTES MAJORS I DE MOROS I CRISITANS LA POBLA LLARGA 2017

El mes de octubre va a arribar i amb ell, les Festes Majors i de Moros i Cristians de la Pobla Llarga, aquest any més especial encara pel 700 aniversari de la fundació de la població.  Aquestes en concret, han sigut unes festes variades, on les comparses de Moros i Cristians han sigut les protagonistes dels nostres carrers, però intentat que tots els poblatans i pobletanes sentiren el mateix esperit festiu.  El dia del Major (29/09/2017) es prepararen diverses activitats pensades en els majors de la Pobla Llarga i donarem reconeixent públic a aquells membres  del Centre de Jubilats que més anys estan associats i que al mateix temps, són els membres de major edat. Així mateix, han hagut diverses actuacions pensades en els més menuts:  el 30 de setembre es va realitzar el Mini-Escarabat Festival amb l’actuació de RAMONETS, tots els xiquets i xiquetes tenien que anar disfressats de rockers.  L’11 d’octubre realitzarem la III Edició “Petit Chef” de la mà de Mario Padial de la Dama Dolça i e…

EL FERROCARRIL A LA POBLA LLARGA:

Com tots sabeu, a partir del 30 de novembre realitzarem a la Pobla Llarga una exposició de maquetes de tren, i per posar-nos en context, durant els propers dies introduirem una sèrie d’entrades al blog per a ser conscients de la revolució que va suposar per a la nostra població l’arribada del ferrocarril. A partir de la inauguració del primer ferrocarril del món, en 1825, tant a Espanya com a altres països es feren nombroses projectes dels quals nomes uns quants arribaren a dur-se a terme. Un d’aquests, seria presentat per l’anglès Wole per a construir un ferrocarril entre Madrid i València; la concessió de la línia s’atorgà el 12 de juliol de 1845, però la societat durà poc i es va dissoldre al poc de temps. S’hagué d’esperar als anys 1850-1851 perquè José Campo, director de la societat Valenciana de Foment, comprara a Próspero Walney la concessió de l tram de ferrocarril del Grau de València a Xàtiva, tram que més endavant seria l’eix central de la Societat de Ferrocarrils d’Almansa, …

EL CASC URBÀ A LA POBLA LLARGA:

Situació i extensió: El casc urbà està situat està entre els 39º 15” de latitud nord i els 3º 7” de longitud est del meridià de Madrid, segons antiga mesurament dels anys 50; o longitud 0º 28’ 37” oest del meridià de Greenwich i latitud 39º 5’ 10” nord, segons mesuraments actuals. L’altitud mesurada on es creuen els paral·lels 39º 5’ 10” de latitud nord i 3º 12’ 45” del meridià de Madrid és de 29 metres sobre el nivell de la Mediterrània a Alacant.. Es troba assentat en direcció est-oest, carretera de l’estació a Castelló de la Ribera (carretera de Sumacàrcer) i nord-sud, carretera de Silla a Xàtiva, antiga 3320 i actual CV-41, i a l’oest del barranc de Barxeta. Un altre eix important del casc urbà és el format pels carrers Nou i Muntanya. La Pobla es troba a una distància de 45 quilòmetres al sud de València. Evolució del casc urbà: L’eix principal de la Pobla sempre ha estat el carrer Major, on es construïren les primeres cases i després el carrer Nou. A finals del XVIII, el casc urbà segu…