Passa al contingut principal

ESTRELLA JOVER CANET

Estrella Jover Canet: Pintora i artista. Una dona avançada en el seu temps. Exposició restrospectiva del seu camí per la pintura.

Estrella Jover Canet, es una veïna de la Pobla Llarga que va nàixer el 21 de desembre de 1938, durant la Guerra Civil. És pintora, mestressa de casa, modista, cantant, actriu, esportista (campiona nacional de vòlei), entrenadora i mare 5 fills, una vida intensa per a una dona que va nàixer i viure en un temps difícil, sobretot per a les dones, per això, en aquesta setmana de celebració de la dona a la Pobla Llarga, l'Ajuntament i més concretament la Regidoria de Cultura, han volgut donar-li el reconeixement a tots aquestos anys d'eforços.

En paraules d'Estrella: "He fet el que volgut per que mon pare em va criar en llibertat i respecte, m'ho he passat molt be en esta vida i encara em queden coses per fer..." i aquesta vitalitat i forma de pensar és la que volem transmetre a totes les dones.

Dedicar-se a explorar els camins de la pintura, fer teatre i cantar sent mare, sols es podia fer si tenies uns pares que t'animaren i et comprengueren, una parella que et fera costa en les teues il·lusions per explorar i aventurar-se en camins que no eren, en aquells moments, els que figuraven habitualment en la vida d'una dona.

Ella es una de les millors representants de com, en una època on les dones no tenien les coses massa fàcils, amb persevarança tots arribem a complir els nostres somnis i objectius.

Vos animem a acudir a aquesta exposició, que gaudiu de la pintura de la nostra veïna i a participar en els actes que s'estan organitzant per commemorar aquest 700 aniversari.

HORARI EXPOSICIÓ

DEL 5 AL 17 DE MARÇ:
De Dilluns a Divendres: de 10.00h fins a 13.30h i de 17.00 a 20.00.
Dissabte: de 11.00 fins a 13.30h i de 18.00 a 20.00h.
Diumenge: de 11.00h fins a 13.30h.

Remarcar que l'horari de cap de setmana sols estarà disponible el proper cap se setmana (10, 11 i 12 de març). Per a centres escolars concertar visita a la Biblioteca Municipal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LOURDES BOÏGUES I CHORRO

Lourdes és una escriptora nascuda a Simat de la Valldigna (La Safor) el 1968. El seu gènere és fonamentalment la literatura infantil i juvenil i és llicenciada en Dret per la Universitat de València. Al llarg de la seua trajectòria ha rebut diversos premis i reconeixements com: -          - 2006. Premi Carmesina de narrativa infantil per “La taverna del Bandoler”. -          - 2007. Premi Enric Valor de narrativa juvenil per “El secret de Caterina Cremec”. -          - 2008. Premi Vicent Silvestre, per “La mascota que no existia”. -          - 2009. Premi Benvingut Oliver, per “El desenllaç”. -          - 2014. Ciutat Badalona de Narrativa i Narrativa Juvenil. El dia 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, Lourdes Boïgues ens farà la presentació del seu llibre “Fills de la Fam”, a les 19.30h, a la Biblioteca de la Pobla Llarga. Fills de la fam, és una novel·la històrica ambientada al Racó de la Pedrera, , un fictici indret de la contrada valenciana de la Valldigna on la postguerra també…

ELS SENYORS I EL SENYORIU DE LA POBLA LLARGA

En l’edat Mitjana i en l’Edat Moderna el senyoriu s’imposà com a unitat bàsica d’organització al regne de València. El senyoriu era cedit pel rei a un noble, com a recompensa pels serveis prestats, o bé per amistat, com és el cas de Pere d’Esplugues. Al rebre el senyoriu, el noble es convertia en vassall del rei i, a la vegada, era senyor amb jurisdicció quasi plena sobre els seus propis vassalls que li juraven fidelitat conforme als furs i privilegis del Regne de València. La Pobla fou un senyoriu durant uns 520 anys, des de que es va fundar el 1317 fins 1837 en que els senyorius desaparegueren per llei. Senyors de la Pobla Llarga documentats: -          -Pere d’Espluges, el fundador. -          -Jaume d’Esplugues, nebot de Pere d’Esplugues. -          -Bernat d’Esplugues, el Donzell, fill de Jaume d’Esplugues. -          -Francesc d’Esplugues, l’Antic, fill de Bernat d’Esplugues. -          -Pere d’Esplugues, net de Francesc d’Esplugues. -          -Damiata Ferrer i Guillem Ramon d’Esplugu…

EL SENYORIU DE XIMÉN PÉREZ D’ESPLUGUES

Ximén Pérez Dionís d’Esplugues nasqué cap al 1587 o 1588. Era fill natural de Gaspar Andreu d’Esplugues i de la donzella Tola Aloya, criada de la casa de Gaspar Andreu que segons testimonis, fou forçada i violada pel senyor.
Ximén Pérez va ser legitimat, sent menor d’edat. La seua legitimació tingué lloc el 12 de febrer de 1604 a les corts generals davant del braç militar, que estigué tres dies deliberant sobre l’assumpte. Ximén es va casar amb Violant de Vilanova, la qual va exercir de procuradriu seua, no obstant, aquest matrimoni no va tindre fills.
A principis del 1611, quan el seu germà i senyor de la Pobla, Francesc Joan d’Esplugues estava ja molt malalt, les intrigues per fer-se amb el senyoriu de la Pobla, feia temps que havien començat. Ximén Pérez es trobava lluitant a Flandes quan el 22 de març, l’auditor del Reial Consell, Geroni Lleó, rebutjà la seua possible elecció sabedor de l’existència d’altres dos pretendents. Es tractava de Simeón Alegre i Miquel de Vich. Tant un c…