Ves al contingut principal

RUTA CULTURAL PER LA POBLA LLARGA

El proper 5 de març, a les 16.30h de la vesprada, es realitzarà un itinerari ('de l'època foral a la taronja', per Norbert Blasco) que forma part de les Rutes Turístiques: Entre Comarques.
El preu per persona és de 4€ al dia (inclou les visites de matí i de vesprada), que s'abonaran en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiará amb un detall de benvinguda en les rutes de la vesprada.
Totes les rutes començaran a les 10.30h de matí i a les 16.30h de la vesprada des de l'ajuntament de cada població, segons el programa establert.
Aquestes rutes es realitzaran del 4 de febrer al 18 de juny de 2017.
Ací teniu la programació de tots els pobles participants:


Aquestos son els punts d'informació turística de les mancomunitats participants:

Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida:
Departament de Turisme
c/Sant Francesc, 8-3r-6- 46870 Ontinyent
tel. 96 238 90 91 - 647 320 212
turisme@mancovall.com
www.vallalbaida.com / www.mancovall.com

Mancomunitats Ribera Alta i Baixa:
Consorci de la Ribera àrea de turisme
c/Taronger, 116 - 46600 Alzira
tel. 96 241 41 42
turisme@riberaturisme.es
www.riberaturisme.es

Mancomunitat de Municipis de la Safor
Av. República Argentina, 28 - 46702 Gandia
tel. 96 296 50 03
mancsafor_ccu@gva.es
www.mancomunitat-safor.org

Mancomunitat de la Costera-Canal
Plaça de la Seu, 11 - 46800 Xàtiva
tel. 96 228 04 41
turismecosteracanal@gmail.com
www.lacosteracanal.es


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

FESTES MAJORS I DE MOROS I CRISITANS LA POBLA LLARGA 2017

El mes de octubre va a arribar i amb ell, les Festes Majors i de Moros i Cristians de la Pobla Llarga, aquest any més especial encara pel 700 aniversari de la fundació de la població.  Aquestes en concret, han sigut unes festes variades, on les comparses de Moros i Cristians han sigut les protagonistes dels nostres carrers, però intentat que tots els poblatans i pobletanes sentiren el mateix esperit festiu.  El dia del Major (29/09/2017) es prepararen diverses activitats pensades en els majors de la Pobla Llarga i donarem reconeixent públic a aquells membres  del Centre de Jubilats que més anys estan associats i que al mateix temps, són els membres de major edat. Així mateix, han hagut diverses actuacions pensades en els més menuts:  el 30 de setembre es va realitzar el Mini-Escarabat Festival amb l’actuació de RAMONETS, tots els xiquets i xiquetes tenien que anar disfressats de rockers.  L’11 d’octubre realitzarem la III Edició “Petit Chef” de la mà de Mario Padial de la Dama Dolça i e…

ESCARABAT CICLISTA O ESCARABAT POBLATÀ?

És curiós con de vegades un mateix nom pot fer referència a diverses coses. Com l’escarabat, que a banda de ser un animal, és el mal nom de tots els poblatants com ja sabeu tots per que, però per refrescar-vos la memòria... fa uns anys, on està l’actual gasolinera hi havia una hermita, per tant la processó tenia que passar pel carrer vall per a arribar a ella. En tots el pobles, les processons tenien circuit circular, però a la Pobla Llarga únicament hi havia un carrer per a arribar a l’hermita, per tant, una vegada allí els poblatans pegaven mitja volta i tornaven pel carrer vall cap a l’església. Com que no es podia fer el recorregut de forma circular, de cara als forasters donava la sensació que anaven cap arrere, i com que els escarabats caminen així, d’aquesta tradició és d’on prové el nostre mal nom.

En canvi, un escarabat en ciclisme és el terme amb el que coneguem als ciclistes colombians. Aquest mal nom va sorgir en 1952 amb la creació de la Volta Ciclista de Colombia, popular…

LA SERRATELLA

Situació: La Serratella és una xicoteta formació muntanyenca que comparteixen els termes municipals de La Pobla Llarga i Carcaixent. Es situa a l'extrem de llevant del terme de La Pobla Llarga, a uns 1.000 metres de l'Estació, i al Sud del terme de Carcaixent, a un 2.500 metres de l'inici del seu nucli urbà.
Geologia: La serratella és un ramal solitari del Massís del Realenc (del qual es troba separat per un corredor d'uns 900 metres d'amplària), formació situada al llevant de la Serratella i que abasta els termes de Carcaixent, La Barraca d'Aigües Vives, Simat de la Valldigna, Barxeta, Rafelguaraf i la finca del Pinar dels Frares o del Realenc, d'on pren el seu nom. Geologicament aquesta formació va sorgir durant el Cretaci Superior, el període més modern de l'Era Secundària, ara fa d'això entre 105 i 75 milions d'anys, i està composada quasi exclusivament per roques calcàries, encara que també podem trobar calcita, la responsable de la formació…