Passa al contingut principal

RUTA CULTURAL PER LA POBLA LLARGA

El proper 5 de març, a les 16.30h de la vesprada, es realitzarà un itinerari ('de l'època foral a la taronja', per Norbert Blasco) que forma part de les Rutes Turístiques: Entre Comarques.
El preu per persona és de 4€ al dia (inclou les visites de matí i de vesprada), que s'abonaran en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiará amb un detall de benvinguda en les rutes de la vesprada.
Totes les rutes començaran a les 10.30h de matí i a les 16.30h de la vesprada des de l'ajuntament de cada població, segons el programa establert.
Aquestes rutes es realitzaran del 4 de febrer al 18 de juny de 2017.
Ací teniu la programació de tots els pobles participants:


Aquestos son els punts d'informació turística de les mancomunitats participants:

Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida:
Departament de Turisme
c/Sant Francesc, 8-3r-6- 46870 Ontinyent
tel. 96 238 90 91 - 647 320 212
turisme@mancovall.com
www.vallalbaida.com / www.mancovall.com

Mancomunitats Ribera Alta i Baixa:
Consorci de la Ribera àrea de turisme
c/Taronger, 116 - 46600 Alzira
tel. 96 241 41 42
turisme@riberaturisme.es
www.riberaturisme.es

Mancomunitat de Municipis de la Safor
Av. República Argentina, 28 - 46702 Gandia
tel. 96 296 50 03
mancsafor_ccu@gva.es
www.mancomunitat-safor.org

Mancomunitat de la Costera-Canal
Plaça de la Seu, 11 - 46800 Xàtiva
tel. 96 228 04 41
turismecosteracanal@gmail.com
www.lacosteracanal.es


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL SENYORIU DE XIMÉN PÉREZ D’ESPLUGUES

Ximén Pérez Dionís d’Esplugues nasqué cap al 1587 o 1588. Era fill natural de Gaspar Andreu d’Esplugues i de la donzella Tola Aloya, criada de la casa de Gaspar Andreu que segons testimonis, fou forçada i violada pel senyor.
Ximén Pérez va ser legitimat, sent menor d’edat. La seua legitimació tingué lloc el 12 de febrer de 1604 a les corts generals davant del braç militar, que estigué tres dies deliberant sobre l’assumpte. Ximén es va casar amb Violant de Vilanova, la qual va exercir de procuradriu seua, no obstant, aquest matrimoni no va tindre fills.
A principis del 1611, quan el seu germà i senyor de la Pobla, Francesc Joan d’Esplugues estava ja molt malalt, les intrigues per fer-se amb el senyoriu de la Pobla, feia temps que havien començat. Ximén Pérez es trobava lluitant a Flandes quan el 22 de març, l’auditor del Reial Consell, Geroni Lleó, rebutjà la seua possible elecció sabedor de l’existència d’altres dos pretendents. Es tractava de Simeón Alegre i Miquel de Vich. Tant un c…

EL SENYORIU D’ENRIC D’ESPLUGUES I MARCH

Enric d’Esplugues i March nasqué ja ben entrada la primera meitat del segle XVII. Era fill de Francesc March de Velasco i de Catherina Torrelles, filla de Serafina Esplugues. Casà en primer matrimoni amb Gernónima Peñaranda i de la seua unió nasqué Luis.
Forma part dels exèrcits del rei durant huit anys a l’antic estat de Milà. Quan tornà a Espanya, es queixà al rei d’haver consumit part de la seua hisenda en els combats i li sol·licità la concessió de l’hàbit de Montesa i la primera plaça de capità que hi haguera vacant.
A la mort de Gaspar Andreu d’Esplugues, el justícia ordinari de la ciutat de València declarà per sentència que Enric d’Esplugues i March de Torrelles era el legítim descendent dels Esplugues per a ocupar el senyoriu, ja que era nét de Serafina Esplugues.
Blas Villarrasa, fill de Flora i també nét de Serafina, presentà demanda contra Enric March sol·licitant el senyoriu, i encara que per sentència de 27 de febrer del 1655 se li reconeixia la legítima ascendència, no se …

El senyoriu de Gaspar Andreu d’Esplugues, fill

Gaspar Andreu d’Esplugues era el fill natural menut de Gaspar Andreu d’Esplugues. Es desconeix qui era sa mare.
Gaspar Andreu sol·licità al rei la seua legitimació, que li fou concedida el 1626 a les corts de Montsó, però com estava a Itàlia no se li expedí el privilegi, encara que, el 28 de juny del 1640 demanà constància documental. Casà amb Lluïsa Pasqual de Bonanza i no tingué descendència.
El 23 de juliol del 1627, demanà a la Reial Audiència per mig del seu procurador, el notari March Antoni Castillo, participar se en la querella que mantenien Ximén, Simeón i Torrelles, al·legant que tenia més dret que ells per ser fill de Gaspar Andreu. En agost Ximén censurà la intromissió de Gaspar, encara que la ingerència durà poc ja que Gaspar acabà retirant-se al poc de temps.
Molts anys abans de que Gaspar Andreu d’Esplugues, fill, prenguera possessió del senyoriu, participà en la guerra amb França, servint durant vint-i-dos anys en la guerra de Milà i d’Espanya. Succeí al seu germà Ximén a…